Greenwood Early Learning Centre, Notting Hill

Client:Greenwood

Date:19 March, 2019

LOCATION:
FERNTREE PLACE, NOTTING HILL, VICTORIA, AUSTRALIA

COMPLETION:
COMPLETED 2019

SERVICES:
ARCHITECTURE & INTERIOR DESIGN

 

DESIGNED TO CREATE A UNIQUE LEARNING ENVIRONMENT TO NURTURE AND EDUCATE CHILDREN WITHIN THE LOCALITY.

iWolff was responsible for the design, documentation and delivery of this delightful Early Learning Centre. This centre consists of 233 places for children ranging from 0 to 6 years of age.

The Childcare Centre is a conversion of a redundant office/warehouse building into a warm and friendly centre for children. It occupies its own individual building within an existing Business Park. The centre services the local occupants as well as the wider community.

Planning required careful manipulation of spaces within the existing envelope to design a playful arrangement of teaching spaces. Opening up of the roof also enabled the creation of playful outdoor spaces thus creating unique teaching environment within the 2 storey building.

The solution will be an identifiable landmark within in the Business Park.

External View
View of Entrance
External View
Facade Details
External View
Playful Facade
External View
View of First Floor External Play Space
External View
View of Playground
Internal View
View of Classroom
Internal View
View of Classroom
Internal View
View of Classroom
Internal View
View of Classroom
Internal View
View of Classroom